Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

prošnja Natisni

29. december 2014 ob 14:03


lp
Sem ....... ROJ....... Z dnem 10.12.1013 imam pravomočno odločbo z ZPIZA za 4h delo in4h nadomestilo. Sem INVALID 3 KAT od 1994.Imam 35 let delovne dobe in starost 54let.Do sedaj sva z delodajalcem že 4 x poslala sistemizacijo dela vedno drugače.Vse je vedno bilo zavrjeno.Tako imam že celo leto izpad dohodka.Dobivam samo plačo 4 h dela.Delodajalec se pod nobenim pogojem noče več ukvarjati z mano,ker me hoče na vse načine odpustiti ali me spraviti na inalidsko komisijo.Kaj mi svetujete, kaj naj naredim in kdo mi bo dal razliko dohodka.


Odgovori (1)

20. januar 2015 ob 16:07

Pozdravljeni,

V izreku vaše pravnomočne odločbe piše, da vam je vaš delodajalec dolžan zagotoviti pravico do dela s krajšim delovnim časom na ustreznem delu. Delodajalčeva obveza je, da vam ponudi takšno delo, ki bo ustrezalo  omejitvam navedenim v odločbi, kar s podajo dopolnilnega  izvedenskega mnenja ugotovi invalidska komisija.

Pišete, da prejemate  plačo za štiri ure dela, torej delate na neustreznem delovnem mestu, ki pa ne daje  podlage za pridobitev delnega nadomestila iz naslova invalidskega zavarovanja. Menimo, da bi vaš problem morali predstaviti delovnemu inšpektorju.

Peter Šalej