Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Vloga za priznanje veteranskega dodatka Natisni

09. februar 2015 ob 11:04


Spoštovani,
v mesecu oktobru 2014 sem zaradi stečaja delodajalca ostal brez službe,trenutno sem prijavljen na zavodu za delo in prejemam denarno nadomestilo: za mesece nov.,dec- in jan.2015 v znesku 530 eur, trenutno nadomestilo pa znaša 395 eur. Imam status vojnega veterana,star 57 let,živim sam,brez drugih članov in nimam drugih dohodkov in sredstev za preživljanje razen denarnega nadomestila iz zavoda.
Kdaj lahko vložim vlogo za priznanje veteranskega dodatka oz. ali mi dodatek pripada in od katerega meseca naprej ter kakšna dokazila potrebujem k vlogi.
V pričakovanju odgovora vas lepo pozdravljam.
Lp - SD


Odgovori (1)

11. februar 2015 ob 14:03
Glede na vaše prejemke in starost izpolnjujete vse zakonske pogoje za pridobitev pravice do veteranskega dodatka.
Vlogo lahko pri krajevno pristojni upravni enoti vložite takoj, pravica pa vam pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.
Svetujemo vam, da se osebno zglasite na UE, kjer imate stalno prebivališče, kjer boste na zapisnik podali izjavo  premoženjskem stanju.
V kolikor posedujete odločbo Zavoda za zaposlovanje o prejemanju nadomestila za brezposelnost, jo prinesite s seboj, sicer pa mora upravni organ vsa potrebna dokazila za izdajo odločbe pridobiti ( z vašim privoljenjem) pridobiti po uradni dolžnosti.