Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Sva se porocila v Maroku Natisni

13. julij 2015 ob 15:02


Pozdravljeni,

Z upanjem, na dodatne informacije iz upravne roke sem se odlocil , da se obrnem na vas.

Sem slovenski drzavljan, delo opravljam na ladji. Zarocenka je drzavljanka maroka in delo opravlja na ladji. Na ladjim svase odlocila za poroko. Po zakljucenem kontraktu sem odpotoval v Maroko. Vse njene in moje listine sva uredila, in danes pridobila se potrdilo in zig iz ministrstva o overitviji porocne listine.

Torej v Maroku sma uradno porocena. Oba bi seveda rada se poroko Sloveniji. Torej nacrtujem prihod z zeno v Slovenijo. Trenutno se zbiram informacine katere listine in kam jih v Sloveniji poslati in kam tocno se obrnati glede vize zanjo. Bral sem, da je menda konzulat RS dostopen, kontaktna oseba naj bi bila ................. TOREJ JE MOZNO KONTAKTIRATI Z NJIM GLEDE PRIHODA V SLO.

Za odgovor in ostale dodatne informacije se vam v naprej zahvaljujem.

Dosegljiv na email naslov, ...........
Pozdravljeni
................


Odgovori (1)

14. julij 2015 ob 14:33

Spoštovani! 

Če je bila poroka sklenjena in vpisana v Maroku, je še enkrat v Sloveniji ni možno skleniti. Poroko je potrebno registrirati v Republiki Sloveniji pri zakoncu, ki je državljan Republike Slovenije. Za to je potrebno predložiti poročni list, ki mora biti najprej overjen po notranjem pravu države izvora listine. Kakšno je notranje pravo Maroka, poizve stranka sama. Običajno je zadnji izstopni žig in podpis na listini, žig in podpis uslužbenca za zunanje zadeve države izvora listine. Takšno listino nato nadoveri veleposlaništvo Republike Slovenije v Maroku ali veleposlaništvo Maroka v Republiki Sloveniji, nato listino overi še Ministrstvo za zunanje zadeve v RS.

Kot smo ugotovili, pa ne Maroko in ne Republike Slovenija nimata predstavništa, zato je potrebno poiskati državo, kjer je ena ali druga država akreditirana. Končni žig se spet pridobi na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.V tem primeru je najbliže:

Veleposlaništvo Kraljevine Maroko

Hasenauerstrasse 57 

A-1180 Dunaj

Avstrija

T: (+) 43 1 586 66 50

F: (+) 43 1 586 76 67

E: emb-pmissionvienna(at)morocco.at

Hasenauerstrasse 57 

A-1180 Dunaj

Avstrija

T: (+) 43 1 586 66 50

F: (+) 43 1 586 76 67

E: emb-pmissionvienna(at)morocco.at

Nj. eksc. gospod Ali El Mhamdi, veleposlanik

Tako opremljena listina mora biti prevedena v slovenski jezik in potrjena z žigom sodnega tolmača.

Bojana Frim

Vodja Oddelka za upravne

notranje zadeve