Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Dovoljenje za stalno prebivanje Natisni

29. september 2015 ob 09:13
Področje: Državljanstvo  |  Ureja: Upravna enota Celje


Spoštovani!
Sem državljan Bosne in Hercegovine,rojen 26. 1. 1994,neporočen, študent tretjega letnika, rednega dodoplomskega študija v Celju. V Sloveniji imam začasno prebivanje(ZTUJ-2) kot družinski član tujca (oče v Republiki Sloveniji prebiva na podlagi dovoljenja za stalno prebivanje).
1.10 bom imel dveh letih in šest mesecev,neprekinjenega prebivanja v R Sloveniji (šest mesecev začasnega prebivanja zaradi študija in dveh letih na podlagi dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine).
Ali lahko dobim stalni boravak zaradi združitve družine, ker se redno šolam in zakonito prebivam neprekinjeno dveh letih in šest mesecev?
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.


Odgovori (1)

29. september 2015 ob 11:36

Spoštovani,

Čas prebivanja tujca v RS na podlagi dovoljenja za začasno prebivanje zaradi študija se v obdobje za izdajo dovoljenja za stalno prebivanje šteje polovično. Družinskemu članu tujca, ki ima v RS dovoljenje za stalno prebivanje, se lahko izda dovoljenje za stalno prebivanje po dveh letih neprekinjenega zakonitega prebivanja v RS na podlagi dovoljenja za začasno prebivanje ali potrdila o vloženi prošnji za podaljšanje ali izdajo nadaljnega dovoljenja za začasno prebivanje. Če izpolnjujete navedene pogoje, lahko prejmete dovoljenje za stalno prebivanje v RS.

Bojana Frim

Vodja Oddelka za upravne

notranje zadeve