Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Izstavitev računa Natisni

21. oktober 2015 ob 10:23
Področje: Obdavčitev  |  Ureja: Finančna uprava RS


pozdravljeni
Mene pa zanima, kam se lahko obrnem zaradi naslednje zadeve. Pri steklarju sem naročila fuzijsko steklo in ga ob dogovorjenem roku
dobila. Ob prevzemu sem znesek poravnala in dobila potrdilo o plačilu. Račun pa, da bom dobila po pošti. Ker po enem tednu računa ni bilo, sem klicala in so mi ga obljubili.Zdaj je že od takrat minil 1 mesec in še vedno nič.
Zdaj se mi tudi na telefonski klic več ne oglasijo.Za račun vztrajam,ker bi delno dobila vračilo od zavarovalnice. Kam se lahko obrnem po pomoč.
Hvala za odgovor. GM


Odgovori (1)

11. november 2015 ob 07:45

Finančna uprava obravnava davčni vidik neizdajanja računov, z vidika varstva potrošnikov pa je pristojen Tržni inšpektorat RS. V skladu z 81. členom Zakona o davku na dodano vrednost - ZDDV-1 mora vsak davčni zavezanec zagotoviti, da sam, prejemnik ali tretja oseba v njegovem imenu in za njegov račun izda račun za opravljene dobave blaga ali storitev.

Zoper kršitelja lahko podate prijavo na pristojni finančni urad. Finančna uprava omogoča tudi možnost anonimne prijave. V primeru prijave vam priporočamo, da nam posredujete čim več podatkov, ki bodo koristili v nadaljnjih preiskavah kot so npr.:

•opis kršitve davčne in carinske zakonodaje (npr. neprijavljeno dajanje v najem, delo na črno, neizdajo računa),

•čim bolj natančne podatke o osebi kršitelja,

•datume in zneske plačil, izplačil

•kopije morebitnih listinskih dokazil

Več informacij o prijavi kršitve davčne in carinske zakonodaje lahko pridobite na naslednji povezavi: http://www.fu.gov.si/kontakti/anonimne_prijave/.

http://www.fu.gov.si/kontakti/anonimne_prijave/.