Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

IZpisek iz matične knjige Natisni

12. januar 2016 ob 12:43


Molim vas da me uputite na koji nacin mogu da dodjem do mog izvoda iz knjige rodjenih.Rodjen sam u Celju ali ceo svoj zivot sam u Jagodini,Srbija.Koliko je vremena potrebno da da taj dokument stigne do mene.Unapred hvala Milos Ilic


Odgovori (1)

13. januar 2016 ob 11:34

Spoštovani,

Posameznik lahko zaprosi za izdajo izpiska na upravni enoti (Oddelek za matične zadeve) osebno ali preko portala e-uprava s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Če posameznik zaprosi za izpisek osebno na upravni enoti mora priložiti veljaven osebni dokument, na podlagi katerega uradna oseba preveri njegovo identiteto, in overjeno pisno privolitev osebe, na katero se vpis nanaša, če zahteva izpisek za drugo osebo. Pisne privolitve ne potrebuje, če vloži vlogo za mladoletno osebo kot zakoniti zastopnik.
V primeru e-vloge za izdajo izpiska pa mora posameznik po elektronski poti poslati elektronsko podpisano in izpolnjeno vlogo za izdajo izpiska iz matičnega registra o rojstvu in overjeno skenirano pisno privolitev osebe, na katero se vpis nanaša, če zahteva izpisek za drugo osebo. Upravna enota preveri identiteto posameznika na podlagi uradnih evidenc in veljavnost elektronskega podpisa. Upravna enota izdani izpisek prosilcu pošlje po pošti.

Krajevne pristojnosti ni, zato lahko za izpisek zaprosite na katerikoli upravni enoti.

Izpisek iz matičnega registra o rojstvu se izda na predtiskanem in zaščitenem obrazcu za notranji promet ali na mednarodnem obrazcu po Pariški ali Dunajski konvenciji.

Lep pozdrav,

Bojana Frim

Vodja Oddelka za upravne

notranje zadeve