Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Iskanje dokumentov Natisni

29. januar 2016 ob 08:23


V knjigi potrdila rojstvo in poroka register moja babica ne pove ime očeta in času trajanja zakonske zveze je trdil, očetovo ime, kako lahko izvem točne informacije o svojem dedku? Lahko ugotovim, na podlagi poročnega matere in babice?
Lep pozdrav,
Stankovic Vedrana


Odgovori (1)

01. februar 2016 ob 11:10
Spoštovani, 

kot razberemo, iščete podatke o svojem pradedku. Predvidevamo, da imate že poročni in rojstni list svoje babice, kjer pa ni podatkov o očetu oz. vašem pradedku.

Obveščamo vas, da vloga po navadni e-pošti ni veljavna. Na podlagi 63.člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 126/2007 in 65/2008, 8/2010, 82/2013) mora biti vloga poslana po navadni pošti in lastnoročno podpisana ali poslana po e-pošti in podpisana z vašim varnim elektronskim podpisom, če ste si ga pridobili na Upravni enoti.

Prav tako vas obveščamo, da brez vaših osebnih podatkov ne moremo iskati podatkov o vaših prednikih. Za iskanje podatkov po rojstnih matičnih knjigah potrebujemo datum in kraj rojstva osebe. Matičnih knjig starejših od 100 let ne hranimo na UE Celje, zato se za iskanje podatkov oseb, ki so bile rojene pred več kot 100 leti obrnete na arhiv Škofijskega ordinariata v Mariboru.

Lep pozdrav,

Bojana Frim