Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Preglasna glasba Natisni

29. junij 2016 ob 07:03
Področje: Javni red in mir  |  Ureja: Upravna enota Celje


Pozdravljeni!
Sinočnja zabava na Špici ali pa morda v bifeju na bazenu je bila res nekaj groznega. Stanujem na Partizanski cesti, to je na nasprotnem bregu Savinje in pri nas je odmevalo do 4h zjutraj. Do 11h je bila živa glasba, to bi še nekako sprejela, potem pa je bilo samo še nabijanje in cviljenje in to tako močno, da je vse odmevalo kljub zaprtim oknom. Zadeva je bila kot kaže prijavljena, ampak kdo je odgovoren za jakost zvoka. Še Kingstoni niso bili moteči, tole sinoči pa je bilo nasilje manjšine nad večino in to se mi res ne zdi sprejemljivo.
Nekdo je zadevo požegnal, ampak totalno neupravičeno. Kdo si to lahko privošči???


Odgovori (1)

29. junij 2016 ob 12:16

Spoštovani,

 

na Upravno enoto Celje nismo prejeli prošnje za izdajo dovoljenja za javno prireditev na navedeni lokaciji za navedeni datum. Po Zakonu o javnih zbiranjih lahko organizator za javne shode in prireditve, za katere ni potrebno dovoljenje,  prijavi shod ali prireditev na policijski postaji.

Dovoljenja za čezmerno obremenitev okolja s hrupom pa izdaja pristojni občinski organ, na Mestni občini Celje je to Oddelek za okolje in prostor ter komunalo. Zato vas prosimo, da se za razjasnitev zadeve obrnete na Mestno občino Celje.

 

Lep pozdrav,

 

Bojana Frim

vodja Oddelka za upravne

notranje zadeve