Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Senčniki in gostinski vrt - Stanetova ulica Natisni

12. april 2018 ob 09:26
Področje: Okolje in prostor  |  Ureja: Mestna občina Celje


Spoštovani,
v odloku o rabi javnih površin, v 12. členu, piše kakšni senčniki so lahko postavljeni v mestnem jedru in če se sprehodimo po Stanetovi ulici, od Metropola proti Braniboru, vidimo, da kavarna Fontana in Pod Oboki imata senčnike z reklamnimi napisi (mogoče ste pa njim dovolili uporabo reklamnih senčnikov). Veliko lepše bi bilo, če bi imeli enotne senčnike in ne tako kot je.
Predvidevam pa tudi, da gostinski vrt ne sme presegati določene gabarite, ki jih vi določite, tudi z odprtim senčnikom in da tako postavljeni senčniki (kavarna / gostilnica Pod oboki)predstavljajo neposredno nevarnost za mimoidoče ob manjšem vetru in umikanju intervencijskega vozila tako postavljenim senčnikom.
Zato prosim, da pozovete gostince, da naj se držijo, kar je zapisano v Uradnem listu in da ne delati kakor se jim zahoče.
Hvala za odgovor kako ste rešili zadevo.
Lep dan,


Odgovori (1)

20. april 2018 ob 13:10


Pozdravljeni! 

Kar se tiče uporabe senčil z reklamnimi napisi, so pravila jasno definirana v Odloku. Na podlagi navedb v vašem dopisu, bodo predstavniki Medobčinskega inšpektorata na MO Celje zadevo preverili (ne samo za gostinska lokala, ki jih navajate temveč na celotnem območju starega mestnega jedra) ter ukrepali v skladu z svojimi pristojnostmi.

Glede zasedanja javnih površin za namen postavitve gostinskega vrta se izdajajo dovoljenja, ki imajo vključeno določilo, da se z postavitvijo le-tega ne smejo ovirati intervencijske poti, obenem pa se uporabnikom določi uporaba javne površine na način, ki zagotavlja varen/no in nemoten/no:

·         promet vseh uporabnikov javne površine,

·         dostop za uporabnike sosednjih površin oziroma zemljišč

·         dostop do gospodarske javne infrastrukture,

·         vzdrževanje javne površine in gospodarske javne infrastrukture,

·         dostavo ter opravljanje poslovnih dejavnosti.

Tako kot v prvem odstavku, je za terenski nadzor in ukrepanje zadolžen Medobčinski inšpektorat na MO Celje, ki je o vaših ugotovitvah že obveščen.

Lep pozdrav.