Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Obnova vodovoda - Pohorska ulica Natisni

16. julij 2018 ob 14:17
Področje: Razno  |  Ureja: Mestna občina Celje


Že nekaj tednov poteka obnova vodovoda na Pohorski ulici. Ob tem so zaradi delovnih strojev, vožnje tovornih vozil, bagrov, kopačev in podobnih zadev mimo vrstnih garaž nastale poškodbe (razpoke, odnešen asfalt in drugo) na že tako ali tako dotrajanem asfaltu. Prav tako so se poškodovali dovozi v garaže. Zaradi vibracij pa so nastali tudi poki zidov zunaj in znotraj garaž. Predidevam, da je zemljišče v lasti MOC. Zaradi poškodb je smiselno in skorajda nujno, da se preplasti (in ne le "zaflika") z novim asfaltom tudi tisti del, kjer ni potekal izkop, je pa nastala velika škoda zaradi le tega. Svetujem, da si nekdo od odgovornih za ta projekt pride ogledat nastale poškodbe. Prav tako naj se po končanih delih očisti cestišče ter pločnik saj je sedaj vsepovsod polno peska, kamenja, zemlje,...


Odgovori (1)

20. julij 2018 ob 10:49

Pozdravljeni!

Opravljen je bil ogled stanja pred vrstnimi garažami na območju obnove vodovoda v Pohorski ulici. Asfalt pred vrstnimi garažami je v slabem stanju, vendar je takšen že bil pred začetkom gradbenih del, kar izvajalec dokazuje s fotografijami, ki jih je posnel pred samo izvedbo del.

Zaenkrat je v tej fazi predvideno asfaltiranje površin, ki so bile poškodovane, zaradi obnove vodovoda. Mestna občina Celje, ki je tudi lastnik zemljišča pred garažami, bo preverila možnost izvedbe preplastitve asfalta glede na razpoložljiva sredstva in ostale prioritetne investicije.

Lep pozdrav,