Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Ponovno naročilo osebnega dokumenta Natisni

23. januar 2019 ob 11:34


Pozdravljeni.
Rad bi vam sporočil, da sem zelo razočaran nad obnašanjem zaposlene pri okencu za naročilo osebnih dokumentov, katero je bilo v času mojega obiska prazno. Ne samo, da se ji ni dalo pozdraviti (rekla je samo HA...), tudi pristop je bil NEPROFESIONALEN. Prišel sem naročit novo osebno, ker sedanje enostavno ne najdem. Podala mi je info, da je cena 18,80 eur in da naj se prestavim levo, bom že na vrsti ko bom, kasneje pa ste mi zaračunali okoli 28 eur. Zakaj takšna razlika?? Sem 18 letni srednješolec in mi vsak evro pomeni veliko. A so vaše zaposlene res tako "obremenjene", da še svetovati ne znajo(nočejo!!) Kolikor mi je znano, ni potrebno, da je cena nove osebne 28 eur - ali pač?!


Odgovori (1)

23. januar 2019 ob 13:06

Spoštovani,

cena osebne izkaznice za odraslo osebo je 18,86 EUR. V kolikor je osebni dokument izgubljen ali ukraden in je izkazano, da lastnik z dokumentom ni ravnal z dolžno skrbnostjo, je cena 27,96 EUR. Iz vaših navedb izhaja, da ste dokument založili oz. izgubili, zato je bila cena redne izdelave novega dokumenta seveda pravilna. Pred izdelavo novega dokumenta ste bili dolžni še naznaniti pri upravni enoti pogrešitev izgubljenega dokumenta.

V kolikor boste izgubljeni dokument kasneje našli, ste ga dolžni prinesti na upravno enoto, in ker je njegova veljavnost preklicana, ga ne smete uporabljati oz. se z njim izkazovati.

Lep pozdrav.