Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Določitev načina ogrevanja Natisni

01. april 2019 ob 14:33
Področje: Razno  |  Ureja: Mestna občina Celje


Pozdravljeni!

V Novi vasi kjer je veliko zasebnih individualnih stanovanjskih hiš je velik problem ta, da se pri eni hiši ogreva na peč, pri čemer se dim vali iz dimnikov (ni nujno vidno) in onesnažuje nekaj 10 metrov naokoli, medtem ko imajo sosedi ogrevanje na plin (bližina Energetike kot ponudnika zemeljskega plina) ali uporabljajo drug način ogrevanja, ki ne onesnažuje okolice.

To je velik problem ne samo pozimi ampak tudi, ko je toplejše vreme, saj se ne uporabljajo peči samo za ogrevanje ampak tudi za segrevanje tople vode za umivanje, ki se potrebuje ne glede na letni čas.

Ker je zrak zaradi tega v Novi vasi zelo onesnažen, bi bilo na mestu, da se prepove takšne načine ogrevanja, ki zelo onesnažujejo zrak. Ali se na Mestni občini Celje razmišlja kaj v tej smeri?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.


Odgovori (1)

05. april 2019 ob 12:33

 Spoštovani!

V zvezi z vašim vprašanjem ali se na Mestni občini Celje razmišlja v smeri prepovedi ogrevanja na trda goriva vas seznanjamo, da   načrtujemo pripravo občinskega odloka o prednostnem načinu ogrevanja. Ali bo vključena prepoved uporabe trdih goriv (drv, lesnih briketov) v gospodinjstvih v strjenih naselij vam še ne moremo odgovoriti. Potrebno je namreč skrbno preučiti ali takšno pristojnost občina   sploh ima.

Lep pozdrav.