Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Vozniško dovoljenje za državljana Srbije Natisni

16. november 2010 ob 12:05
Področje: Promet  |  Ureja: Upravna enota Celje


Pozdravljeni
Imam vprašanje glede vozniškega dovoljenja.
Moja žena je državljanka Srbije, vndar ima urejeno stalno prebivališče v Sloveniji. Glede vozniškega izpita sva šla po postopku, kot so nama rekli: naredila je zdravniški pregled, imela je praktični preizkus s katerim je pridobila potrdilo o opravljenem izpitu, plačala je takso...
Praktični preizkus je opravila Julija letos, slovenskega vozniškega dovoljenja pa še vedno nima. Razlaga je bila da še iz Beograda niso dobili potrdila.
Od oddane vloge do danes nas nihče ni nič obvestil ali sporočil da potrdilo ni prispelo ali da kaj manjka.
Mene zanima kaj sma naredila narobe? Kdo mora poskrbet za to potrdilo? Kaj sedaj storit?

Za odgovor se Vam v naprej zahvaljujem!


Odgovori (1)

16. november 2010 ob 14:38

Pozdravljeni, 

Iz vašega vprašanja sklepam, da je prišlo do nesporazuma.  Potrdilo, v zvezi z določbo, 153. člena Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 56/08, 58/09 in 36/10) , ki določa, da če se iz besedila vozniškega dovoljenja, izdanega v tujini, ne da sklepati, za katero kategorijo oziroma vrsto vozila velja in ali še velja, se sme vozniško dovoljenje, izdano v tujini, zamenjati po prvem odstavku tega člena, če oseba, ki prosi za zamenjavo, priloži listino, iz katere je razvidno, katera motorna vozila sme voziti, oziroma listino o veljavnosti vozniškega dovoljenja, o veljavnosti vašega tujega vozniškega dovoljenja lahko predložite sami, torej ni potrebno čakati, da takšno potrdilo pridobi upravna enota.  

Prelagam, da se obrnete na vodjo Referat za promet zaradi pregleda konkretne zadeve in ukrepanja v vašo korist.

S spoštiovanjem,