Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Mestni promet Natisni

17. september 2019 ob 11:31
Področje: Promet  |  Ureja: Mestna občina Celje


Zakaj imamo v Celju tako drag in slabo organiziran Celebus(vozi na 30 minut,mesečna je 15€)Za primerjavo poglejte Kranj,Koper,Novo Gorico,Velenje.Peter iz Celja


Odgovori (1)

19. september 2019 ob 08:40

Primerjanje med mesti ni ravno relevantno, ker so dnevne migracije občanov različne, npr. Koper je turistično mesto, ki ima definitivno drugačne potrebe po prevozih. Neglede na to smo preverili in vozijo takole. Koper: vozi na 20 min, (jutranja konica), nato na 40min, zvečer na 1h. Kranj: na 30 min, zvečer na 1h. Nova Gorica: na 30 min, zvečer na 1h, manj linij. Velenje: na 1h, z izjemo ene linije, ki vozi na 15 min. Skratka vidimo da tu ni bistvenih razlik in smo na marsikateri liniji bolj pogosti. Na liniji 1, 2 in 3 se je časovni interval iz 20 minut podaljšal na 30 minut, zaradi podaljšanja obstoječih linij in uvedbe nove linije in zagotavljanja zakonskih počitkov voznega osebja (po Uredbi 561/06).

 

Tudi glede cene ne moremo reči, da smo bistveno dražji, letna vozovnica v Kopru stane 95 Eur, v Celju pa 100 EUR. V Celju glede na število in kapacitete vozil je cena dnevne (1 €), tedenske (5€), mesečne (15€) in letne vozovnice (100€) ugodna in glede na povratne informacije večine uporabnikov javnega mestnega prometa CELEBUS je temu res tako.

 

Konkretno na vaše vprašanje je cena 15 € za mesečno vozovnico ugodna, če upoštevamo dejstvo, da se lahko vsak potnik pelje 6 dni na teden na vseh šestih linijah večkrat na dan.

Lep pozdrav.