Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Ceplenje Natisni

17. december 2019 ob 13:26


Spoštovani.
Sem po kapi, pjlučni bolnik,in 100% invalid. Doktor, pulmolog, mi je priporočil, da se moram cepiti za gripo in plučnico. Zanima me kako se to cepljenje imenute ter koliko stane oz. ali sem celo kot upokojenec in kronični bolnik oproščen plačila.
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Edo


Odgovori (1)

17. december 2019 ob 15:16

Spoštovani,

Skladno z določili Programa cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019 se cepljenje (cepivo in storitev cepljenja) plača iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja za zavarovane osebe, kjer zdravnik postavi ustrezno  zdravstveno ali epidemiološko indikacijo, skladno z Navodili za izvajanje programa  cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019
Cepljenje zaradi zdravstvenih indikacij je posebej priporočljivo za vse osebe, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni, nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv, za osebe stare 65 let in več, za nosečnice ter za ekstremno debele (ITM ≥ 40). 

Za cepljenje se oglasite pri vašem osebnem izbranem zdravniku, ki bo ugotovil, če izpolnjujete pogoje za brezplačno cepljenje in vas v tem primeru tudi brezplačno cepil.

 

Lepo vas pozdravljam.

mag. Sergeja Travner