Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

celebus Natisni

22. november 2021 ob 07:33
Področje: Promet  |  Ureja: Mestna občina Celje


Glede na to da imate samo 10 avtobusov ali kaj razmišljate o krožni liniji žp-lava-nova vas-hudinja in obratno.Za to linijo bi rabili max.4 avtobuse ki bi vozili na 15 minut ali pa še manj.Ostalih 6 pa bi porabili za druge linije.


Odgovori (1)

22. november 2021 ob 14:51

Vse od vzpostavitve sistema Celebus v začetku leta 2019 ves čas spremljamo statistiko in predloge občanov po izboljšavi in širitvi sistema. Na podlagi tega smo v avgustu 2019 podaljšali obstoječe in dodali nove linije skladno s tehničnimi in proračunskimi zmožnostmi. S tem smo storitev Celebus, ki je bila zelo lepo sprejeta, približali še več občanom. Trenutno prevoze izvajamo z desetimi srednje velikimi avtobusi, ki omogočajo pokrivanje obstoječih linij. Z izvajalcem prevozov Nomago d.o.o. vodimo pogovore o širitvi linij tudi na okoliška območja (Ljubečna, Lopata, Medlog, Teharje, Prekorje, itd.), vendar nam obstoječa flota vozil ne omogoča pokrivanje večjega območja.

Tudi predlagan predlog o krožni liniji, ki bi povezovala Hudinjo in Novo vas smo razmišljali, vendar nimamo potrebnega števila avtobusov, ker so le ti na drugih linijah, ki so glede na statistiko dobro zasedene.

Lep pozdrav.