Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Prenova lokalne cesta Košnica pri Celju Natisni

13. januar 2022 ob 14:34
Področje: Komunala  |  Ureja: Mestna občina Celje


Spoštovani.

Kot krajan Košnice se veselim prenove naše lokalne ceste in izgranje komunalne infrastrukture in se zahvaljujem MOC, da je pristopila k ureditvi našega naselja.
Po položitvi grobega asfalta smo na cesti (takoj za ovinkom, kjer se cesta zravna) opazili "stopnico", kar pa je zelo moteče.
Zanima me ali je ta "stopnica" sredi ceste predvidena po načrtu, ali je nastala kot lažji dovoz k eni izmed hiš, ali morda kot napaka izvajalca ali je celo mišljena kot "ležeči policaj".
V primru, da je mogoče pred zaključnih slojem asfalta še kaj storiti, vas naprošam, da se cesta v tem delu izravna tako, kot je bilo včasih, saj tudi v primeru, da ta stopnica služi kot ležeči policaj, v tem delu (takoj za ovinkom) nima nobenega smisla ali funkcije, povroča samo neprejetno vožnja vseh stanovalcev naselja in slabo voljo.
Prosimo, da preučite skladnost te nesmiselne "stopnice" s projektom in pri izvajalcu uredite, da se pred položitvijo zaključnega sloja le-ta"odstrani".
Hvala za odgovor in lep pozdrav.


Odgovori (1)

24. januar 2022 ob 11:04

Pozdravljeni,

hvala za vaše vprašanje. Omenjena stopnica je bila usklajena s projektantom ceste in bo imela funkcijo hitrostne ovire, prav tako pa bo koristila lažji navezavi obstoječe hiše na novo cesto.

Lep pozdrav