Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Celebus linije Natisni

06. december 2022 ob 08:25
Področje: Promet  |  Ureja: Mestna občina Celje


Imam predlog za Celebus in sicer linija 1 žp-Nova vas-Lokrovec in linija 2 žp-Ostrožno-Lopata.Tako bi večji del Celja bil pokrit na takt 15 ali 20 minut.Avtobusi bi prevozili isto kilometrov kot zdaj.lp Peter


Odgovori (1)

18. januar 2023 ob 10:02


Pozdravljeni! 

Vse od vzpostavitve sistema Celebus v začetku leta 2019 ves čas spremljamo statistiko in predloge občanov po izboljšavi in širitvi sistema. Na podlagi tega smo v avgustu 2019 podaljšali obstoječe in dodali nove linije skladno s tehničnimi in proračunskimi zmožnostmi. S tem smo storitev Celebus, ki je bila zelo lepo sprejeta, približali še več občanom. Trenutno prevoze izvajamo z desetimi srednje velikimi avtobusi, ki omogočajo pokrivanje obstoječih linij. Z izvajalcem prevozov Nomago d.o.o. vodimo pogovore o širitvi linij tudi na okoliška območja (Lopata, Medlog, Teharje, Ljubečna, Prekorje, itd.), vendar nam obstoječa flota vozil ne omogoča pokrivanje večjega območja. Preučujemo tudi možnost prevozov s kombijem, vendar končne odločitve še nimamo. Aktivno spremljamo vse možnosti sofinanciranja nakupa novih avtobusov za mestni potniški promet, s čimer bomo linije Celebusa lahko širili.

Ne glede na širitev linij Celebusa lahko povemo, da je večina od omenjenih naselij že pokrita z avtobusnimi linijami, ki jih izvaja podjetje Nomago. Sicer ne gre za sistem Celebus, ampak občani imajo možnost uporabe avtobusnega javnega prometa.

Lep pozdrav.