Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

dovoljenje za prebivanje 2 Natisni

09. februar 2011 ob 07:15


Dovoljenje za prebivanje mojega moža, ki prihaja iz tretjega sveta, lahko vložim na upravni enoti. V kolikem času lahko potem pričakujem dovoljenje? Kaj potrebujete z njegove strani? Kaj točno potrebuje od mene?


Odgovori (1)

09. februar 2011 ob 15:36

Vaš mož mora najprej vstopiti v Republiko Slovenijo z veljavnim potnim listom, v katerem je vizum, razen če je državljan države, s katero je Republika Slovenija ukinila vizume. Nato lahko vi ali vaš mož sam pri upravni enoti, zaprosi za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje za družinskega člana slovenskega državljana. Potrebujete možev veljavni potni list, ustrezno zdravstveno zavarovanje, potrdilo o nekaznovanju iz matične države in zadostna sredstva za preživljanje ( 229,52 €). Če nimate dovolj sredstev, lahko mož dokazuje zagotovljena sredstva z pogodbo, s katero druga fizična ali pravna oseba izplačuje določen znesek (229,52 €) za preživljanje. Pogodba mora biti sklenjena v Republiki Sloveniji v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa. Dovoljenje za začsno prebivanje se družinskemu članu slovenskega državljana izda z veljavnostjo 5 let. Dovoljnje mu bo izdano v roku 10 dni, od dneva ko boste dostavili vso dokumentacijo.

Lep dan,