Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

izpisek iz rojstne matične knjige Natisni

22. april 2011 ob 11:08


Spoštovani,

gospa Elizabeta Tacer poročena Murić in rojena 20.11.1921 v kraju Pečovje, občina Celja.Gospa je vpisana v matično knjigo pod tekočo številko 199 za leto 1921, oče Tacer Mihael, mati Tacer Antonija. Gospa živi v Novem Sadu in nujno rabi izpisek iz rojstne matične knjige za pridobitev nove osebne izkaznice v Srbiji. Prosim vas, da me obvestite ali izpisek lahko pošljete na njen naslov ali na naš e-mail naslov ninex@telemach.net. Naslov gospe je Elizabeta Murić, Ul. narod. Fronta 36/2 21000 Novi Sad, Srbija


Odgovori (1)

22. april 2011 ob 13:02

Pozdravljeni,

Izpisek lahko pošljemo na naslov Murić Elizabete, če nam bo sama poslala vlogo po pošti in lastnoročno podpisano ali bo vlogo poslala po e-pošti podpisano z varnim elektronskim podpisom. Na podlagi 63.člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 126/2007 in 65/2008, 8/2010), mora biti vloga poslana po navadni pošti in lastnoročno podpisana ali poslana po e- pošti podpisana z varnim elektronskim podpisom. Izpisek poslan (preskeniran) po e-pošti ji v Srbiji verjetno ne bo veljal za namen izdaje osebne izkaznice, zato ni smiselno, da bi se pošiljal na e-mail naslov.

Če bo vlagatelj za izpisek druga oseba, lahko vlogo vloži na zgoraj opisan način, če k vlogi predloži pooblastilo tiste osebe na katero se bo izpisek izdal. Na podlagi 28 čl. Zakona o Matičnem registru (Uradni list RS št. 59/06) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o matičnem registru (Uradni list RS, št. 106/2010) se lahko izpiski in potrdila iz matičnega registra izdajajo na zahtevo posameznika, na katerega se vpis nanaša, na zahtevo drugih oseb pa le, če imajo njegovo pisno privolitev ali zakonsko pooblastilo.

Na podlagi 28 čl. Zakona o Matičnem registru (Uradni list RS št. 59/06) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o matičnem registru (Uradni list RS, št. 106/2010) se lahko izpiski in potrdila iz matičnega registra izdajajo na zahtevo posameznika, na katerega se vpis nanaša, na zahtevo drugih oseb pa le, če imajo njegovo pisno privolitev ali zakonsko pooblastilo.

Lep dan,