Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Kršenje javnega reda in miru za prireditev v atriju Celjskega mladinskega centra Natisni

17. junij 2011 ob 12:04
Področje: Javni red in mir  |  Ureja: Policijska uprava Celje


Pozdravljeni!

Zanima me, ali je policija ukrepala zaradi kršenja javnega reda in miru dne 11.06.2011, ko se je v atriju Celjskega mladinskega centra odvijala prireditev po 23.00 uri, čeprav je Dovoljenje za začasno čezmerno obremenitev s hrupom dovoljevalo organizatorju prireditve uporabo zvočnih naprav do 23.00 ure.

Kršenje javnega reda in miru je bilo prijavljeno po telefonu ob 23.25 uri in je bilo potem s strani policista povratno posredovano sporočilo, da se bo ukrepalo.

Ob polnoči je bilo konec predvajanja glasbe, je pa bilo potem še slišati govorjenje nekoga, zato me zanima, ali je med 23.25 uro in polnočjo posredovala policija.

Lep pozdrav.


Odgovori (2)

29. junij 2011 ob 09:02
Glede prijave, ki jo je 11. junija 2011 na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje podal občan, ki je želel ostati anonimen, odgovarjamo: Patrulja Policijske postaje Celje je po prejemu prijave odšla na kraj. Policista sta ugotovila, da je imel organizator prireditev prijavljeno do 23. ure. Policisti ob prihodu niso neposredno zaznali kršitev, saj je bila prireditev že pri koncu. Na dvorišču je bilo le še nekaj obiskovalcev, ki so odhajali domov. V kolikor policisti na kraju neposredno ne ugotovijo kršitve, morajo za uvedbo postopka o prekršku, pridobiti vse podatke prijavitelja, ki mora v nadaljnjem postopku nastopiti kot priča. Za uvedbo postopka na sodišču je namreč potrebna njegova izjava. Občan navaja tudi da je bilo med 23.30 uro in polnočjo na omenjeni lokaciji slišati govorjenje in ga zanima ali je zato posredovala policija. Na podlagi 1. odstavka 8. člena ZJRM-1 se kaznuje kršitelj, ki na nedovoljen način med 22. in 06. uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne - vzdrževalne posege. Za nedostojno vedenje na javnem kraju se na podlagi 1. odstavka 7. člena kaznuje kršitelj, ki se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način opisan v 5. točki 2. člena ZJRM-1. Govorjenje na javnem kraju pa ZJRM-1 ne opredeljuje kot prekršek zato ni bilo pogojev za uvedbo postopka o prekršku. S spoštovanjem! Odgovor je pripravil Boštjan Kavc pomočnik komandirja Policijske postaje Celje Milena Trbulin Tiskovna predstavnic PU Celj
06. julij 2011 ob 13:56

Policijska patrulja je bila na kraju ob 23.57 uri. Kot je že bilo pojasnjeno v odgovoru ni zaznala kršitve, zato ni izvedla represivnega ukrepa.

poo pooblastilu direktorja pu dušan marat vodja izmene okc