Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Denarna socialna pomoč Natisni

23. februar 2012 ob 09:42
Področje: Razno  |  Ureja: Center za socialno delo Celje


Spoštovani!

Denarna socialna pomoč za prvo odraslo osebo oziroma samsko osebo, ki je delovno aktivna v obsegu od 60 do 128 ur na mesec, lahko znaša 332,80 EUR, oziroma za prvo odraslo osebo oziroma samsko osebo, ki je delovno aktivna v obsegu več kot 128 ur na mesec, pa lehko znaša 405,60 EUR.

Zanima me, kakšna oziroma katera delovna aktivnost je konkretno s tem mišljena? Ali so s tem mišljene tudi delavnice, ki se jih brezposelni udeležujejo zato, da se naučijo iskati zaposlitev?

Po drugi strani pa se po novem dodatek za aktivnost, ki ga dobi brezposelni, ki se udeleži delavnice za iskanje zaposlitve šteje kot dohodek, če pravilno razumem Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, kar pomeni, da je tisti brezposelni, ki obiskuje delavnico, ki traja manj kot 60 ur na mesec oškodovan v primerjavi s tistimi brezposelnimi, ki obiskujejo delavnico, ki traja več kot 60 ur na mesec.

Prosim za pojasnilo.

Lepo pozdravljeni.


Odgovori (1)

27. marec 2012 ob 14:35

Tako je,kot dohodek se šteje tudi dodatek za aktivnost po zakonu,ki ureja trg dela in tisti,ki ima večjo aktivnost,imajo zato tudi pogoj (cenzus) za dodelitev denarne pomoči večji in seveda do razlik ,kot jih navajate vi, ne more priti.