Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Nova osebna izkaznica in novo voznisko dovoljenje Natisni

17. april 2012 ob 08:23


Spostovani,
v maju 2011 sem se porocila v Makedoniji. Uredila sem si novi potni list (slovenski) z novim priimkom in novim naslovom (stalno bivalisce v Makedoniji).
Sedaj me zanima ali lahko dobim novo slovensko osebno izkaznico z novim naslovom (stalno bivalisce v Makedoniji)? Ce lahko, kaksne dokumente potrebujem?
Zanima me tudi glede vozniskega dovoljenja. Se vedno imam voznisko dovoljenje s starim priimkom in naslovom v Sloveniji ki mi velja do 2014 leta. Kaj lahko naredim da bi dobila novo voznisko dovoljenje z novim priimkom in novim naslovom (stalno bivalisce v Makedoniji)?

Lep pozdrav!


Odgovori (1)

17. april 2012 ob 12:46

Pozdravljeni,

 Lahko pridobite osebno izkaznico z naslovom stalnega prebivališča v tujini. Vlogo za osebno izkaznico lahko  vložite le na katerikoli upravni enoti v Republiki Sloveniji, na podlagi stare osebne izkaznice oz. veljavnega osebnega dokumenta. Vlogi vloži te še fotografijo.

Po določbi 59. člena Zakona o voznikih (Uradni list RS, št. 109/10) mora imetnik vozniškega dovoljenja, ki spremeni osebno ime ali naslov stalnega prebivališča oziroma začasnega prebivališča, če v Republiki Sloveniji nima stalnega prebivališča, v roku 30 dni od nastale spremembe veljavno vozniško dovoljenje zamenjati.

S spoštovanjem,