Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Dokumentacija Natisni

16. november 2012 ob 12:46


pozdravljeni,

Lepo vas prosim za vašo pomoč,
Moj mož je državljan Rebublike Srbije, v Sloveniji ima urejeno vizo za začasno bivanje za 5 let in konec decembra bo vložil vlogo, za pridobitev stalnega bivanja v Sloveniji, ima vso potrebno dokumentacijo razen potrdila o nekaznovanosti, ali lahko ta dokument dobi na veleposlaništvu Srbije v Ljubljani.

lep pozdrav


Odgovori (1)

19. november 2012 ob 11:29

Spoštovana,

Potrdila o nekaznovanosti iz matične države za državljana Srbije se po informacijah Veleposlaništva Republike Srbije v Ljubljani ne da dobiti pri njih, ampak samo na Ministrstvu za notranje zadeve v Srbiji oz. Policiji. Potrdilo o nekaznovanosti lahko za stranko pridobi tudi druga pooblaščena oseba (na podlagi pooblastila), ki ga lahko stranka overi na Veleposlaništvu Republike Srbije v Ljubljani. Samo potrdilo mora biti tudi overjeno z žigom Apostille, ki ga pridobite na pristojnem sodišču v Srbiji.

Obenem bi vas radi opozorili, da potrdilo o nekaznovanosti prenašamo v tekoče zadeve do starosti treh let, kar bi lahko v vašem oz. moževem primeru pomenilo, da bi pri izdaji dovoljenja za stalno prebivanje uporabili potrdilo o nekaznovanosti iz prejšnje zadeve oz. iz spisa, ko je pridobil dovoljenje za začasno prebivanje. Če glede potrdila niste prepričani o njegovi starosti, je najbolje, da se oglasite na Upravno enoto Celje.

Lepo pozdravljeni,