Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

vozniško dovoljenje za tujca Natisni

22. november 2012 ob 10:43
Področje: Promet  |  Ureja: Policijska uprava Celje


Še enkrat se javljam. Dodajam obdobje za katerega sprašujem. V odgovoru ste mi posredovali pojasnilo kaj narediti po 6-ih mesecih, mene pa zanima obdobje do 6-ih mesecev. Torej, ali rabi Egipčan z začasnim bivanjem v Sloveniji za vožnjo po slovenskih cestah poleg egipčanskega vozniškega dovoljenja še mednarodno vozniško dovoljenje v obdobju do prvih šest mesecev? Za naprej vem, kako urejati.
V kolikor mu mednarodnega vozniškega dovoljenja ni potrebno imeti, me zanima če mora posedovati prevod egipčanskega vozn.dovoljenja v slovenskega?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!


Odgovori (2)

19. februar 2013 ob 12:29

Spoštovani!

Že v odgovoru, ki sem vam ga  poslala 19. novembra 2012, sem vam svetovala, da vprašanje naslovite na Ministrstvo za promet oziroma prtistojno upravno enoto. 

Lepo vas pozdravljam, 

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje

 

 

20. februar 2013 ob 12:25

Spoštovani !

Odgovor na vaše vprašanje glede uporabe vašega vozniškega dovoljenja izdanega v Egiptu, se nahaja v določbah 60. člena Zakona o voznikih (Uradni list RS, št. 109/10), ki med drugim določajo, da sme tujec, ki ima na podlagi dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji prijavljeno prebivališče, z veljavnim vozniškim dovoljenjem, ki mu ga je izdal pristojni organ tuje države, in ob vzajemnosti voziti v Republiki Sloveniji tista motorna vozila, ki jih sme voziti po veljavnem vozniškem dovoljenju, izdanem v tujini, in sicer eno leto od dneva prijave prebivališča v Republiki Sloveniji.

Ne glede na navedeno določbo mora oseba, ki ima veljavno vozniško dovoljenje, izdano v tujini, ki ni v skladu s Konvencijo o cestnem prometu (Uradni list RS – MP, št. 9-55/92), imeti med vožnjo motornega vozila po cesti pri sebi poleg veljavnega vozniškega dovoljenja, izdanega v tujini,tudi veljavno mednarodno vozniško dovoljenje, ki ga je izdal pristojni organ ali organizacija tuje države.

Lep pozdrav,

Martin Zgubič

vodja referata za promet

Upravna enota Celje