Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Vprašanje Natisni

06. december 2012 ob 14:53


postovani.....ja i otrok smo dobili na osnovu moza zacasno bivanje v rs do kraja ovog leta.sad nam istice to bivanje sta nam treba od dokumenata da predamo da produzimo zacasno bivanje .unapred hvala sanela


Odgovori (1)

07. december 2012 ob 10:24

Pozdravljeni,

Prvotno mora imeti vaš mož že izdano veljavno dovoljenje za začasno oz. stalno prebivanje v Republiki Sloveniji. K prošnji za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine morate priložiti fotokopijo veljavne potne listine, pisno izjavo o preživljanju družinskih članov (izjavo lahko dobite pri nas), dokazilo o zagotovljenih sredstvih za preživljanje celotne družine, kjer morate izkazati najmanj 260,00€ na družinskega člana (dostavite dohodke, s katerimi se preživlja vaša družina npr.: zadnje tri plačilne liste, lahko dostavite tudi odločbo o otroškem dodatku, preživnino, pogodbo o preživljanju, itd.) in urejeno morate imeti zdravstveno zavarovanje v RS. Prošnjo mora vložiti prosilec (vaš mož) pred potekom obstoječega dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine.

S spoštovanjem,