Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Cepljenje Natisni

26. april 2010 ob 08:49


Spoštovani!

Vsi družinski člasni bi se radi cepili prosti klopnemu meningitisu. Zanima me ali je čas še primeren za učinkovito cepljenje, ali je že prepozno. Prosim za informacijo o ceni, kje se lahko cepimo in ali je možno cepljenje opraviti v popoldanskem času.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.


Odgovori (1)

28. april 2010 ob 10:24

Spoštovani,

 

proti klopnemu meningitisu se lahko cepite skozi vse leto. V toplejših mesecih, ko so klopi že aktivni, pride v poštev hitra zaščita in zato s prvima dvema odmerkoma posameznika cepimo v razmiku 14 dni. Tretji odmerek sledi od 5 do 12 mesecev po drugem, prvi poživitveni čez tri leta, vsi nadaljnji pa so na pet let. V ambulanti Zavoda za zdravstveno varstvo Celje (Ipavčeva 18, Celje) je možno cepljenje opraviti vsak dan, tudi ob sobotah (če sobota ni praznična), in sicer od 8. do 12. ure. Cena za posamezni odmerek cepiva za odrasle znaša 30 evrov, za otroke do 15. leta pa 28 evrov. Vsako cepljenje plačate ob obisku v naši ambulanti z gotovino.

 

Telefonska številka naše ambulante je 03 42 51 121. Več informacij lahko preberete na spletni strani Zavoda za zdravstveno varstvo Celje na naslovih: http://www.zzv-ce.si/searchtopic.asp?id=266 in http://www.zzv-ce.si/searchtopic.asp?id=550.

 

S prijaznimi pozdravi,

Dr. Alenka Trop Skaza, dr. med., specialistka epidemiologije,

predstojnica oddelka za epidemiologijo na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje