Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Biološki odpadki Natisni

30. september 2013 ob 11:15
Področje: Komunala  |  Ureja: Mestna občina Celje


Spošotovani

Zanima me sledeče. Ob rjavem zabojniku dodamo tudi zeleno vrečo, v kateri so odpadki od listja, dreves, zaradi čiščenja parcele, vendar je ne odpeljejo. Baje bi morali dati samo vrečko na kateri je napisano Simbio. Zanima me zakaj. Namreč zelene vrečke, ki jih kupiš v trgovini, so enake samo nimajo napisa Simbio. Menim da je to diskriminacija in izsiljevanje Simbia.

Prosim za odgovor.


Odgovori (1)

04. oktober 2013 ob 13:16
Spoštovani!


Storitev odvoza in obdelave odpadkov je kot vsaka ostala storitev plačljiva. Za biološke odpadke, ki jih odložite v rjave zabojnike, mesečno po položnici plačujete odvoz in obdelavo le-teh. V kolikor je odpadkov več, kot jih lahko odložite v vaš zabojnik, potem imate na voljo naslednje rešitve:

-          višek bioloških odpadkov sami pripeljete v zbirni center, kjer jih lahko brezplačno oddate

-          naročite večji volumen zabojnika

-          kupite tipsko vrečko Simbia na bencinskem servisu, v ceni katere je vštet prevoz in obdelava odpadkov

Torej, kot ste lahko razbrali iz odgovora, ne gre za »izsiljevanje ali diskriminacijo«, temveč za sistem urejenega in nadzorovanega odlaganja odpadkov. Tipske vrečke so namenjene občasni uporabi, torej tedaj, ko so količine odpadkov povečane zaradi generalnega pospravljanja, selitve ali drugih razlogov. Tipske vrečke, ki jih trenutno lahko nabavite na bencinskih servisih, so zelene barve za mešane odpadke in rumene za višek odpadne embalaže. Razmišljamo tudi o nabavi tipskih vrečk za biološke odpadke. Sicer pa občane ves čas tudi pozivamo, da si nabavijo zabojnike, primerne prostornine.  
Odgovor pripravila: mag. Helena Kojnik, Simbio

Odgovor pregledal in odobril: mag. Marko Zidanšek, Simbio