Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Asfaltiranje ceste v Arclinu Natisni

09. oktober 2013 ob 08:56
Področje: Promet  |  Ureja: Občina Vojnik


V imenu vseh prizadetih sosedov vas prosim, da v Arclinu končno asfaltirate makadamsko cesto, ki vodi do približno desetih hiš (od Arclin 13 do Arclin 6a). Cesta postane po vsakem dežju težko prevozna in situacija je postala nevzdržna. Z vožnjo po takšni cesti pa tudi vsakodnevno uničujemo svoje avtomobile. Pozimi se dogaja, da nekateri sploh ne moremo domov, saj ceste zaradi makadama ni možno ustrezno plužiti in soliti, mi pa z avtomobili zaradi ledu ne moremo navkreber. Tako se je že zgodilo, da smo z avtomobili končali v jarkih, kar nas tudi življenjsko ogroža, poleg tega pa nam povzroča še materialno škodo.

Glede na to, da je potrebno cesto stalno popravljati in da je pozimi praktično neprevozna, je asfaltiranje edina smotrna in racionalna rešitev, zato upamo, da nas boste tokrat le uslišali, da se bomo lahko tudi mi nemoteno vozili domov.

Nenazadnje pa smo leta 2013, ko ima že vsaka vas asfalt, le mi ne.

Prosimo za razumevanje.

Lep pozdrav.


Odgovori (1)

21. oktober 2013 ob 11:16
Glede vašega vprašanja odgovarjamo sledeče:
Na Občini, oz. KS  Vojnik  imamo pripravljen plan  asfaltiranja cest, ki je zelo obširen in se vsako leto dopolnjuje.  Zadnje ceste smo asfaltirali v letu 2011, v letošnjem proračunu pa žal tudi nimamo namenjenih sredstev v ta namen.  Vašo cesto bomo uvrstili v plan asfaltiranja in ko bo  na vrsti, vas bomo o tem obvestili. Seveda si tudi mi želimo, da bi lahko asfaltirali čimveč cest, žal pa v tej situaciji to ni mogoče.
Vašo cesto smo pred nedavnim utrdili in  uredili odvodnjavanje, tako, da  jo bo pozimi možno orati, kaj več pa v tem času ne moremo narediti.
Lepo pozdravljeni.
Irma Blazinšek
Višji ref. v sprej. pis. Občine in
Koordinatorka v KS Vojnik