Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Tablica na nosilcu za kolesa Natisni

18. maj 2010 ob 08:18
Področje: Promet  |  Ureja: Upravna enota Celje


Spoštovani!

Zanimam se za nakup nosilcev za kolesa, ki se namesti na vlečno kljuko osebnega vozila. Na nosilcu je nameščen okvir za registrsko tablico. Zanima me, ali lahko prestavim tablico iz vozila na nosilec ali moram nabaviti tretjo tablico. V kolikor je potrebna tretja tablica, me zanima, koliko stane in v kakšnem času je dobavljiva.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Janko


Odgovori (1)

18. maj 2010 ob 12:36

Spoštovani! 

Cena registrskih tablic (v nadaljevanju: rt) - naročene kot tretje registrke tablice je strošek 3,55 € za vlogo in 8,73 € za registrsko tablico - rok dobave je 10 delovnih dni.

V primeru , da so tablice bile izdane pred 27.06.2008 je potrebno naročiti 3x rt z možnostjo iste kombinacije kot je na starih rt - strošek 3x 8,73 € in 3,55 €. Rok dobave je isti. Ob prevzemu stranka vrne stare rt - prometnega dovoljenja ni potrebno zamenjati.

V zvezi nosilca za prevoz koles pa se stranki izda s strani pooblaščenega proizvajalca ali trgovca certifikat o ustreznosti naprave oziroma nosilca. Nosilec ima zaradi geberitov (dimenzij) vgrajene luči in zavorne luči kot lahek priklopnik  zato je predvidena tudi rt za tak nosilec. V skladu z Zakonom o varnosti v cestnem prometu mora imeti vozilo nameščene rt na vidnem mestu oziroma zato določenem sprednjem in zadnjem mestu. Stranka potrebije 3xrt (2xvozilo, 1x nosilec).

Lep dan,