Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Izginuli mejniki Natisni

18. maj 2010 ob 14:45


Pozdravljeni!

Soseda, lastnica in mejašinja sosednjega zemljišča me že več kot 10 let osebno in pismeno obtožuje, da sem pobrala mejnike med njeno in mojo parcelo. Že leta mi grozi, da me bo prijavila na policijo, kar pa se do sedaj ni zgodilo. Kaj se je z mejniki dogajalo ne vem, ker sem bila prisotna samo pri sami odmeri, izvedela pa sem, da je kasneje geodet z lastničinim možem še prihajal na teren v zvezi z odmero tako, da ne vem ali so se kasneje mejniki še kaj prestavljali. Je pa res, da jih tam, kjer so bili prvič postavljeni, ni.
Zanima me, koliko časa me še lahko soseda obtožuje za krajo mejnikov, mi grozi s policijo in me obrekuje pred ljudmi, ne naredi pa v zvezi z mejniki nič? Zanima me tudi,kaj naj ukrenem v zvezi s tem, da se bo to nehalo?

Hvala za odgovor.


Odgovori (1)

25. maj 2010 ob 13:29

Na vprašanje koliko časa vas lahko soseda obtožuje je odgovor preprost: če vi to dopuščate, potem neomejen čas. Gre pač za stvar (obrekovanje), ki nima neposredne povezave z geodezijo in zemljiškim katastrom, neglede na vsebino zadeve. Glede obrekovanja in groženj jo pač lahko tožite.

 V zvezi z mejniki pa: lahko jih ponovno postavite v postopku ureditve meje (če meja še ni bla urejena), če pa je meja urejena, pa mejnikov na terenu ni več, se meja obnovi po podatkih zemljiškega katastra. Storitev (eno ali drugo) naročite pri geodetskem podjetju.