Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Strežba jedače in pijače na prireditvi Natisni

02. junij 2010 ob 12:04
Področje: Razno  |  Ureja: Upravna enota Celje


Ali je treba imeti za strežbo jedače in pijače na prireditvi dovoljenje? Ali je dovoljenje potrebno ne glede na število obiskovalcev prireditve? Koliko časa pred prireditvijo je treba vložiti vlogo?

Hvala. Lep pozdrav.


Odgovori (1)

02. junij 2010 ob 13:10

Pozdravljeni,

 Za strežbo jedače in pijače na prireditvi ne potrebujete dovoljenja. 

Dovoljenje je potrebno za shod na cesti in za naslednje prireditve: mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja klubov prve državne lige v kolektivnih športih; prireditve, na katerih se uporablja odprt ogenj oziroma predmeti in naprave, zaradi katerih je lahko ogroženo življenje ali zdravje ljudi oziroma premoženje; prireditve, na katerih se pričakuje več kot 3000 udeležencev.
 Prijavo je treba podati na predpisanem obrazcu na policijski postaji, policijskem oddelku ali policijski pisarni, na območju katere se organizira javni shod oziroma javna prireditev, in sicer v dveh izvodih. Organizator mora prijaviti shod najmanj 3 dni pred dnevom shoda, prireditev pa mora prijaviti najmanj 5 dni pred dnevom prireditve.

Vlogo za izdajo dovoljenja je treba podati pri upravni enoti, na območju katere se priredi shod oziroma prireditev; prošnjo za prireditev na cesti, ki poteka na cesti z območja dveh ali več upravnih enot, pa pri upravni enoti, na območju katere se bo prireditev začela.

Vlogo za izdajo dovoljenja mora organizator vložiti najmanj 7 dni pred dnevom shoda oziroma prireditve, za tekmovalne športne prireditve v kolesarstvu ter avto-moto športu na cesti in druge prireditve na cesti, ki potekajo na območju dveh ali več upravnih enot, pa najmanj 30 dni pred dnevom prireditve.

Lep dan.