Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

Varnost voznikov Natisni

14. avgust 2014 ob 09:03
Področje: Razno  |  Ureja: Policijska uprava Celje


Na dvorišču kjer se v stavbi nahajata študentski klub in mladinski center se na koncertih uporablja light show s katerim se osvetljuje cesta, ki pelje mimo dvorišča.

čeprav je bila celjska policija seznanjena dne 6. julija 2014 po 22.30 uri s problemom, se je z odgovorom, da gre za prireditev, ni nič ukrepalo, čeprav bi se glede na odgovor objavljen pod http://www.uis.si/view?id=925 moralo.

Ali to torej pomeni, da se bo tudi v bodoče s strani celjske policije dopuščalo osvetljevanje ceste, da se ne bi se pokazala problematičnost in ali pomeni ne ukrepanje v prej opisanem primeru, da je za celjsko policijo važno, da se imenuješ klub študentov ali mladinski center?

Lep pozdrav.


Odgovori (1)

14. avgust 2014 ob 09:16

Spoštovani!

Upravno informacijski servis Celje ni namenjen vprašanjem, ki se nanašajo na konkretne dogodke, pač pa v odgovorih pojasnjujemo upravne in druge postopke. 

Znova vam pojasnjujemo postopek:

Glede uporabe posebnih svetlobnih efektov, se pred izdajo dovoljenja za javno prireditev, izvede posebna obravanava na krajevno pristojni upravni enoti.

Policisti imamo pooblastilo za nadzor nad določbami 5. člena Zakona o cestah, kjer je v 3. točki 2. odstavka predisano, da je na cestnem svetu javne ceste prepovedno nameščati ali uporabljati luči ali druge svetlobne naprave, ki bi lahko zmanjšale vidnost prometa. 

Z lepimi pozdravi,

Milena Trbulin